
- על פי צו הרחבה בדבר קיצור שבוע העבודה במשק לפי חוק הסכמיים קיבוציים, התשי"ז-1957 אשר פורסם ביום 15.3.18 וחל על כל העובדים והמעסיקים בישראל , החל מיום
1 באפריל 2018 היקף שבוע עבודה במשק יקוצר בשעה אחת , כך ששבוע העבודה יעמוד על 42 שעות עבודה, ללא הפחתה בשכר (182 שעות חודשיות במקום 186 שעות לפני כן).
- אופן הביצוע :
- קיצור שבוע עבודה יבוצע ע"י הפחתת שעת עבודה אחת בשבוע.
- שעת העבודה תופחת ביום מוגדר וקבוע במהלך שבוע העבודה (לדוגמה: בכל יום רביעי בשבוע העובד יעבוד שעה פחות) או בהתאם לסיכום אחר עם המעסיק.
- היום המקוצר ייקבע בהתאם לצרכי העבודה ולמקובל במקום העבודה כאשר יש לעשות כל מאמץ להתחשב בבקשות וצרכי העובדים.
- במידה והעובד יידרש לעבוד בשעה המופחתת ביום המקוצר עקב צרכי עבודה, יעבוד העובד בהתאם למה שנדרש ובהתאם להוראות הדין, ותשולם לו תמורה בגין העבודה כשעה נוספת.
- שכר לשעה
שכר השעה יחושב על בסיס של 182 שעות חודשיות, רק עבור מי שעובד משרה מלאה.
ששכר המינימום השעתי יעודכן מ-28.49 ₪ ל- 29.12 ₪.
- שעות נוספות
יום עבודה מקסימלי לא יעלה על 12 שעות, ללא שינוי. מכסת השעות הנוספות השבועית המכסימלית תשתנה ותעמוד על 16 שעות שבועיות במקום 15 שעות שבועיות.
- עבודה במשמרות
המעסיק יקבע את שעות העבודה של כל משמרת ואת סדרי העבודה על פי צרכי העבודה תוך התאמה לשינוי בהוראות צו ההרחבה בדבר קיצור שבוע העבודה.
2/…
-2-
- זכויות עובדים
זכויות צבורות של עובדים כגון: חופשה/ הבראה/ מחלה במקומות עבודה בהם שיטת החישוב נעשית על בסיס "שעות עבודה" (שעתי) יותאמו זכויות אלה לשיעור הצמצום בשעות עבודה כאמור בצו זה ולתעריף השעתי המעודכן.
- הוראות קיצור שבוע העבודה לא יחולו על מי שחוק שעות עבודה ומנוחה, התשי"א-1951 אינו חל עליו מכוח הוראות סעיף 30 (א) לחוק, כגון: משרות אמון והנהלה.
- ככל שייקבע בעתיד בחוק שבוע עבודה מקוצר המבוסס על סוף שבוע ארוך (ימי א' חופשיים)- יבוטל תוקף צו זה.
ניתן לפנות אלינו בכל שאלה נוספת בנושא- רו"ח מוטי גולנסקי